Mitä ikonisille lavasteille tapahtui?

Luin Madison Troyerin artikkelin Iconic movie props and where they are now, jossa kerrottiin mitä 25:lle ikoniselle elokuvalavasteelle tai -propille tapahtui kuvausten jälkeen, ja missä ne tällä hetkellä ovat. Tiivistin listaa kuuteen tunnetun propin tai lavasteen lyhyeen tarinaan:

Suklaarasia

Elokuvassa Forrest Gump on suklaarasia, ja Forrest kertoo, että hänen äitinsä vertasi suklaarasiaa elämään, koska ei voi koskaan tietää mitä sieltä tulee. Tom Hanks on kirjoittanut nimikirjoituksensa alkuperäiseen suklaarasiaan, ja se huutokaupattiin erässä monien muiden tunnettujen lavasteiden kanssa lähes 6000:lla dollarilla yksityiseen kokoelmaan.

Heart of the Ocean -kaulakoru

Elokuvassa Titanic oleva Heart of the Ocean -kaulakoru oli valmistettu zirkonista ja valkokullasta, eikä se ollut todellisuudessa kovinkaan kallis. Hinta olisi ollut noin 425 miljoonaa dollaria, jos se olisi ollut tehty timantista, mutta elokuvassa esiintyvän korun arvo oli vain 11 000 dollaria. Kaulakorua säilytetään studion arkistoissa, mutta siitä on tehty kopio, jota käytettiin My Heart Will Go On -musiikkivideossa. Tämä koru myytiin 1,4:llä miljoonalla dollarilla ja on nykyään esillä museossa, joka sijaitsee Englannissa Cornwallissa.

Harry Potter -maailma

Harry Potter -elokuvasarjan lavasteita, proppeja ja pukuja säilytetään Warner Bros. Studiolla Lontoossa. Fanit voivat vierailla Harry Potter -maailmassa ja nähdä alkuperäisiä kuvauspaikkoja.

Ruoska

Indiana Jones -elokuvasarjan elokuvassa Kadonneen aarteen metsästäjät käytettiin proppina monia ruoskia (kuten myös muissakin Indiana Jones -elokuvasarjan elokuvissa), mutta vain yksi niistä säilyi ehjänä. Tämä kappale oli huutokaupassa myynnissä ja arvioitiin, että sen hinnaksi huudettaisiin ainakin 70 000 dollaria.

Sormus

Taru sormusten herrasta -trilogian kuvauksia varten oli tehty kymmenen sormusta, joista yksi lahjoitettiin Frodo Reppulin näyttelijälle Elijah Woodille. Muiden sormusten olinpaikasta ei ole varmaa tietoa, mutta oletetaan kuitenkin, että elokuvien ohjaaja Peter Jackson olisi pitänyt yhden itsellään.

Kuoleman tähti

Aluksi Star Warsin proppeja ja lavasteita säilytettiin varastossa, mutta varastotilojen vuokrien maksaminen kuitenkin lopetettiin, ja kaikki tavara otettiin ulos. Eräs varaston työntekijä otti Kuoleman tähden mallin itselleen, ja se on vuosien varrella kiertänyt monilla keräilijöillä. Vuonna 2021 se oli seattlelaisen Star Wars -fanin kotona näytillä, ja tämä on oletettavasti myös sen nykyinen olinpaikka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *