Minä

Persoonallisuustyyppi: Puolestapuhuja (INFJ-T)

Persoonallisuuden piirteet: Introvertti – 63%, Intuitiivinen – 74%, Emotionaalinen – 58%, Suunnittelija – 56%, Turbulentti – 76%

Puolestapuhuja (INFJ) saattaa olla harvinaisin persoonallisuustyypeistä, mutta he taatusti jättävät jälkensä maailmaan. He ovat idealistisia ja periaatteellisia, eivätkä tyydy ajelehtimaan läpi elämänsä – he haluavat nousta esiin ja vaikuttaa asioihin. Puolestapuhujaa edustaville persoonallisuuksille menestys ei johdu rahasta tai asemasta, vaan siitä, että he etsivät täyttymystä, auttavat muita ja toimivat maailmassa hyvän puolestapuhujina.

Vaikka heillä on korkeat tavoitteet ja kunnianhimoiset päämäärät, Puolestapuhujia ei pidä erehtyä pitämään tyhjänpäiväisinä unelmoijina. Tämän persoonallisuustyypin edustajat arvostavat rehellisyyttä, ja ovat harvoin tyytyväisiä ennen kuin ovat tehneet sen, minkä tietävät olevan oikein. Puolestapuhujat ovat pohjimmiltaan tunnollisia, ja kulkevat elämässään arvojensa mukaisesti, aina muistaen mikä oikeasti on tärkeää – ei muiden tai yhteiskunnan normien vaan oman viisautensa ja intuitionsa mukaan.

Monet Puolestapuhujista kokevat, että heidän elämällään on ainutlaatuinen tarkoitus – tehtävä, jota varten heidät on asetettu tähän maailmaan. Tämän persoonallisuustyypin omaaville ihmisille yksi elämän palkitsevimmista puolista on tämän tarkoituksen etsiminen – ja sen löydyttyä, pyrkimys täyttää se oikealla tavalla. Kun Puolestapuhujat kohtaavat epäoikeudenmukaisuutta tai epäreiluutta, he harvoin luovuttavat – sen sijaan he käyttävät intuitiotaan ja myötätuntoaan ratkaisun löytämiseksi. Heillä on synnynnäinen kyky tasapainoilla mielen ja tunteiden välillä, ja luonnollisesti kykeneviä korjaamaan maailman vääryyksiä, olivatpa ne kuinka suuria tai pieniä tahansa. Tällaisten luonteiden on vain muistettava, että samalla kun heillä on kiire huolehtia kaikista muista, heidän on joskus pysähdyttävä ja pidettävä huolta myös itsestään. Mikään ei ilahduta Puolestapuhujaa yhtä paljon kuin jonkun toisen elämän muuttaminen paremmaksi.