Tuotteistajan taskuraamattu.

“Varoitus: Tämä kirja tekee sinusta kyynisen.” Tää kirja on jotain 50 vuotta vanha.

Ei mikään kirja tee kyyniseksi, vaan elämä. Minä kyllä ymmärsin mitä tällä haetaan.

Mä ajattelin aluksi et tämä kirja olisi tylsä ja surkea, eikä siinä olisi mitään mielenkiintoista. Mutta oli siinä joitain hyviäkin kohtia. Ja oli se ihan ok kun se oli loppujen lopuksi mielestäni melko lyhyt ja helppo lukea. Ja kyllä mielenkiinto heräsi vähitellen. Tämä kyseinen kirja teos voi olla ihan hyödyllinen jos vaikka perustaa yritystä.

LUKU 22 Kiitoksen ihmeellinen voima.

Tässä tutkittiin miten kiitos vaikuttaa elämään. Tutkimus selvitti miten avun pyytäminen ja siitä kiittäminen tai vastaavasti kiitoksen toruminen aiheuttaa ihmisessä. Jos saat kiitoksen työstäsi koet olevasi taitava ja hyödyllinen ja taitojasi arvostetaan. Jotkut haluavat vain rahallisen kiitoksen (kylmää käteistä) , kun taas joillekin kelpaa vaan sana kiitos ja tunne siitä, että on että on tehnyt jollekin jotain tärkeää ja arvokasta ja kaupan päälle voi tulla hymy:).

LUKU 35 Suutarin lapsella on ihan pakko olla kengät.

Tässä luvussa tutkittiin miten epäjohdonmukaisuus aiheuttaa epäluottamusta. Se on totta että jos ei pysty seisomaan sanojensa tai tekojensa takana ja aina vaan puukottaa selkään nii onko se ihmekään että sinuun ei pian luoteta, kun sinut koetaan epäluotettavaksi. pelkästään oman puheen änkytys herättää ihmisissä epäilyksiä, etenkin silloin jos sanoo olevansa mestari tai asiantuntija.

Tällaiset ihmiset ajatellaan todella johdonmukaisina. Heillä on aina vastaus valmiina kaikkeen, eivätkä he epäröi omia perusteluitaan. Eivätkä he takeltele omissa puheissaan.

LUKU 25 Ostajat maksavat hyvästä omastatunnosta.

Tässä luvussa tutkittiin sitä kuinka paljon ihmiset ovat valmiita maksamaan hyvästä omastatunnosta. Tai siitä kuinka muut ihmiset ajattelevat heidän olevan hyviä ihmisiä.

Tämä on minusta melko kiinnostavaa. Kaikki ihmisethän (minä mukaan lukien) ovat valmiita maksamaan vähän enemmän hyvästä tuotteesta josta saa hyvän omatunnon, mutta perusteellisesti, kannattaa tutkia kyseistä tuotetta tarkasti ennen ostoa ja selvittää vähän asioita siitä. Ja kannattaa miettiä tarvitseeko sitä vai ei.

(mun mielestä tää oli huonoin luku)

Miikka Santeri Kokkonen jal22