Persoonallisuustesti – Sovittelija (INFP-T)

Introverted, Intuitive, Feeling, Prospecting, Turbulent 

Täältä löytyikin jo yksi Sovittelija niin en kopioi enää samaa tekstiä tähän. Katsoin kuvausta eteenpäin ja suomensin tähän vielä joitain pääkohtia: 

Vahvuudet:

Empaattinen (ymmärtää toisten tunteita, kiltti, hyväsydäminen), antelias (kannustaa, ei ota itselleen kunniaa toisen kustannuksella, antaa positiivista palautetta, pitää huolta, että kaikki tulevat kuulluksi/nähdyksi), ennakkoluuloton (ei tuomitse toisia ihmisiä, myötätuntoinen, hyvä kuuntelija), luova (unelmoiva ja ideoija, epäkonventionaalinen), intohimoinen (tuntee vahvasti ja heittäytyy täysillä asioihin, jotka herättää mielikuvitusta), idealistinen (vahva omatunto ja arvot) 

Heikkoudet:

Epärealistinen (toivoton romantikko, voi pettyä kovasti tosiasioiden tullessa eteen), eristäytyvä (varsinkin uusissa ympäristöissä vetäytyy, voi johtaa yksinäisyyteen), keskittymiskyvytön (vilkas mielikuvitus on toteutuksen tiellä – > vaikka osaisi homman niin toimeen tarttuminen / loppuun vieminen on vaikeaa), emotionaalisesti haavoittuva (jos ei osaa laittaa rajoja on riskinä toisten ihmisten tunteiden imeminen itseensä ja niistä kuormittuminen), miellyttämishaluinen (haluaa välttää konflikteja, haluaa harmoniaa ja toisen ihmisen ymmärryksen puoleensa senkin kustannuksella, että unohtaa oman itsensä ja fokuksensa), itsekriittinen (epärealistiset odotukset itsestä, mikä johtaa itsesyytöksiin jos tavoite ei toteudu, mikä taas voi lannistaa ja saada unohtamaan omat unelmat) 

Ura/ammatti

Haluaa merkityksellisen ammatin, ei vain rahaa elääkseen, jotain mitä rakastaa ja mikä ei stressaa, ei paljon sosiaalisia tilanteita. Uteliaisuuden ja itseilmaisun tarpeen vuoksi monet on kirjailijoita, muusikoita, näyttelijöitä, tanssijoita. Haluaa olla muille avuksi eli auttamistyö sopii. Ei haua olla liian byrokraatisessa, kilpailullisessa tai hektisessä ympäristössä. Tarvitsee itsenäisyyttä, mutta sopivasti rakennetta ettei jää viivyttelemään. Kun on selvä oma päämäärä ja arvojen mukainen työ niin selviää kaikenlaisista haasteista. 

Työtavat

Lojaali, huomioonottava, haluaa tehdä aina oikein ja olla avuksi, auttaa pyyteettömästi. Kannustus ja positiivinen palaute lisää motivaatiota ja tehoa kun moitteet ja negatiivinen ympäristö / ihmiset vetää alas. Haluaa liikkumavaraa ja vapautta, mutta deadlinet ja selkeät tavoitteet auttaa aikatauluttamisessa yms. Kehittämistyössä hyvä, koska hyvä mielikuvitus. Reiluus ja tasa-arvo tärkeitä – ei piittaa hierarkiasta työpaikalla, kaikkia pitää arvostaa. Edesauttaa harmoniaa ja sovittelua työpaikalla ja monet kääntyy Sovittelijan puoleen neuvoja kysymään. Johtajana ottaa alaisten äänen huomioon, pitää huolta kokonaisuudesta pikku yksityiskohtien sijaan, antaa vastuuta, voi olla haasteita asettaa rajoja ja antaa kritiikkiä.

Oma mielipide tuloksista:

Hyvin paikkaansapitävä ja kuvauksessa on hyvin tavoitettu, miten koen ja näen maailman. Varsinkin intohimoisuuden ja idealistisuuden allekirjoitan täysin. Totuuden ja oikeudenmukaisuuden puolustaminen tullut aina vain tärkeämmäksi, kun taas nuorempana Sovittelijan heikkous miellyttämisenhalu vei liikaa tilaa. Nykyään on helpompaa ja tärkeämpää puolustaa omia arvoja sen sijaan, että menisin virran mukana ja olisin tykätty – en halua muiden hyväksyntää, jos sen hinta on omista (pehmeistä) arvoista luopuminen. Näissä tilanteissa intohimoinen periaatteiden ja oman näkemyksen puolustaminen menee joskus ehkä vähän paradoksaalisestikin kiltteyden edelle. Em. lisäksi eristäytyminen ja maailman pahuudesta musertuminen, hyvyyden etsintä, syvällinen kommunikointi ja filosofinen pohdiskelu osuu omalle kohdalle hyvin. 

Myös uran ja työtapojen osalta kuulostaa tutulta. Olen selvästi vahvoilla kehittämistyössä, mutta pomona olisin varmasti liian kiltti (eikä kyllä pomon rooli kiinnosta muutenkaan). Itseni johtaminen riittää ja persoonallisuustestinkin pohjalta mulle näyttäisi sopivan luovan alan yksinyrittäjyys, jossa saa tehdä omilla ehdoilla sitä mitä rakastaa (tää ois tavoitteenakin!). Vaarana on viivyttely ja asioiden junnaaminen paikallaan, koska pidän niin tärkeänä, että omat tekemiset tuntuu oikealta, merkitykselliseltä ja “minun näköisiltä” enkä pysty/halua tehdä väkisin mitään sellaista, joka ei tunnu hyvältä tai oikealta. Välillä se luova prosessi on siis tosi hidas, mutta kun saan tehdä asioita omalla painollaan niin oon onnellinen ja lopputulokseenkin voi silloin olla tyytyväinen (vaikka itsekritiikiltä ei voi välttyä koskaan). 

Läheisen vertaisarviointi:

Kuulemma ihan täysin kuvaa minua, ei lisättävää tai poistettavaa. 😀

Tunnettuja Sovittelijoita:

J.R.R. Tolkien, William Shakespeare, Björk, Alicia Keys, Frodo Baggins, Amélie Poulain, Arwen Undómiel, Fox Mulder <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *